På vej på pension?

Gør en forskel som skoleven!

Står du på tærsklen til at gå på pension og overvejer du allerede nu, hvordan du kan engagere dig i ting med indhold og mening?

At blive skoleven kan være den gyldne mulighed, du leder efter. Som skoleven har du en unik chance for at bruge din tid, erfaring, og visdom til at gøre en reel forskel i unge menneskers liv.
Bliv skoleven
Ole skoleven i skolen svenner

Glidende overgang

Står du foran et nye kapitel i livet og spekulerer på, hvordan det skal foldes ud? Overvej at blive frivillig – der er altid brug for en hjælpende hånd, og alle kan betyde noget for nogen.

I dag ønsker flere og flere en glidende overgang fra arbejdsliv til pensionisttilværelsen. Med en masse erfaring og viden i rygsækken, er man som senior en særlig værdifuld ressource. Med fleksibilitet og kompetencer opnået gennem et langt arbejdsliv, samt indsigt og visdom kun livserfaring kan give, er seniorer det perfekte match som frivillige skolevenner.

Flere voksne giver bedre trivsel

Som skoleven får du muligheden for at bruge din livserfaring og din viden til at hjælpe og inspirere unge mennesker i deres uddannelsesrejse. Din tilstedeværelse i klassen som en tryg voksen vil ikke blot løfte elevernes trivsel og faglige niveau, men også give dig en følelse af at bidrage med noget uvurderligt – en følelse af at være nødvendig og værdsat.

Det er et venskab, der giver tilbage. Mens du hjælper de unge med at navigere i deres uddannelsesmæssige og personlige udvikling, vil du opleve glæden ved at være aktiv og engageret i en ny og meningsfyldt kontekst.
Bente skoleven i skolen svenner
Opgaveløsning med skoleven - skolens venner

Hver 10. gennemfører ikke folkeskolen

At være skoleven er ikke blot en mulighed for at give tilbage til samfundet; det er en inspirerende rejse mod at realisere drømme – ikke kun dine egne, men også de unges. Alt for mange unge ender udenfor uddannelsessystemet og forskning tyder på, at trivslen i skolen er altafgørende.

Det handler om at bidrage til et miljø, hvor alle børn har mulighed for at trives og lære, uanset deres baggrund eller udfordringer. Uanset hvor du er i livet, giver engagementet som skoleven dig en unik mulighed for at leve et liv med høj livskvalitet, hvor du gør en konkret forskel hver dag.
3 UD AF 4
LÆRERE
oplever, at skolevenner i høj grad eller meget høj grad bidrager til at skabe trivsel for en eller
flere elever i klassen
10%
Op mod 10 % af en ungdomsårgang består ikke 9.klasses afgangs-eksamen og ca. hver 15. ung mellem 15-24 år er hverken tilknyttet uddannelse eller arbejde
2,9 timer
Skolevennerne er i gennemsnit 2,9 timer i klassen hver uge. Med tid, ro og nærvær bidrager de til, at eleverne udvikler større tro på egne evner og får styrket deres faglige niveau.

Tilmeld dig her

Udfyld formularen, hvis du gerne vil være skoleven, engagere dig i foreningsarbejdet eller have flere informationer om, hvordan du kan blive en del af Skolens Venner. Så kontakter vi dig hurtigst muligt!
STØT
crossmenu